Els autèntics bons de la Generalitat

L’honorable conseller Mas-Colell ha fet el conte de la lletera i li ha sortit malament. Ha donat per fet que comptaria amb uns diners de l’Estat que al final no li han donat. No pagar ara el que li toca perquè ell s’ha equivocat en la previsió d’ingressos són excuses de mal pagador. L’amic Barbeta ja ho diu ben clar: ¿per a què serveix, aleshores,la Generalitat? Ja li dóno jo la resposta: per a res de bo.

El govern actual no està interessat en gestionar uns recursos públics de qualitat per prestar un servei digne a la col·lectivitat. Al govern actual l’interessa més quadrar uns números comptables per a què l’Estat espanyol pugui oferir uns bons resultats de dèficit públic a Europa. L’interessa més externalitzar serveis públics, privatitzar empreses públiques i oferir contractes de serveis públics a empreses privades del cercle del seu “bussiness friendly”.

Si jo fos titular de bons de la Generalitat aniria corrents a vendre’ls: no hi cap garantia que al seu venciment es puguin pagar. Aquesta gent no és de fiar. El proper venciment s’ajuntara amb l’anterior emissió que era a dos anys i també s’haura de pagar. Quan això passi a finals de l’any vinent, res no fa pensar que la situació de tresoreria hagi millorat i, el que és pitjor, que hagin fet fora els actuals responsables dela Tresoreria de la Generalitat.

D’altra banda, per a què voldriala Generalitat tornar a emetre bons si ja pot ficar la mà a la butxaca dels treballadors públics? Els funcionaris s’han convertit sense voler en la banca ètica dela Generalitat: presten els seus diners a cost zero, sense cobrar interessos i sense cobrar comissions del 2% com fa la caixa de torn. Els autèntics “bons” dela Generalitat són ara els seus treballadors.

No oblidem que aquesta situació nefasta en els ingressos de la Generalitat l’ha provocada en bona mesura les decisions polítiques en matèria fiscal i no pas la situació de crisi econòmica. La pràctica eliminació dels impostos de successions, donacions i patrimoni ha comportat renunciar a més de 1.300 milions d’euros anuals.

 Per a què volem els ciutadans de Catalunya una administració incapaç de gestionar els seus recuros, incapaç de garantir uns serveis públics de qualitat, incapaç ni tant sols de pagar les nòmines dels seus treballadors? Per què li diuen autonomia si és una administració absolutament dependent?

Ens acostem cada cop més ràpid a un atzucac. El fet que Catalunya sigui gestionada com a una comunitat autònoma s’ha mostrat inviable. Catalunya ha de ser gesionada des d’un Estat. El que hem de decidir es si volem que aquest estat sigui Espanya o Catalunya.

Anuncis

Autor: xaviermartinez

Economista i Doctor en Dret Tributari. Sociologia per accident, Belles Arts per vocació.

One thought on “Els autèntics bons de la Generalitat”

  1. Absolutament d’acord. Hi hauríem d’afegir també com a causa de la crisi actual el malbaratament CONSTANT del diner públic de TOTS els Governs que han passat per la Generalitat. La llista de subvencions, estudis i contractes inútils és tan llarga que no acabaríem mai.

    Anna Ciutat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s