Herois

L’Andreu i la Maria són una parella jove que viu a Siurana, un poblet de vint-i-un habitants. Tiren endavant no sense esforços el negoci familiar de ramaderia. També porten un restaurant per a completar els ingressos i, en les seves estones lliures, han tingut temps de portat al món tres criatures. Són uns emprenedors, petits empresaris catalans, com tants n’hi ha a casa nostra, a qui les seves obligacions familiars no els impedeix, però, estar sensibilitzats amb la situació en què es troba Catalunya. I és precisament la seva empempta la que els ha portat a fer alguna cosa útil per ajudar el seu país.

 La sentència del tribunal constitucional ha estat per a ells el detonant que els ha fet dir prou. Un estat com l’espanyol que trepitja la voluntat del poble de Catalunya expressada democràticament a les urnes no els mereix respecte. Per tant, han decidit que a partir de l’1 de gener de 2012 ells tampoc no pensen reconèixer l’estat espanyol com a propi. Amb totes les conseqüències. Això vol dir, entre altres coses, que no pesen pagar impostos a Espanya. A canvi, consignaran les seves obligacions tributàries a la Generalitatde Catalunya i ja serà aquesta qui decideixi fer el que cregui convenient amb els seus diners. Ho expliquen en la seva web: www.diemprou.cat

 És una forma valenta d’ajudar el Govern dela Generalitati, en especial,  l’honorable conseller Mas-Colell i convertir l’actual pantomima de tancament de caixes temporal en una realitat efectiva. És la via directa per aconseguir, a la pràctica, el concert econòmic tant desitjat. Ara per ara,la Generalitatno pot fer un tancament de caixes perquè no recapta ni el 5% dels ingressos tributaris de Catalunya. La major part de la recaptació tributària la fa directament l’Estat. Per tantla Generalitatés un ens absolutament dependent dels ingressos de l’Estat i, qualsevol intent dela Generalitatde no transferir algun eventual import a l’Estat, farà que aquest fàcilement pugui tancar l’aixeta.

 L’Andreu i la Maria estan disposats a posar en risc el seu patrimoni familiar per ajudar el país a recuperar la dignitat. S’exposen molt, perquè la maquinària de l’Agència Estatal d’Administració Tributària no s’està per històries i no deixa cap esquerda per a evitar el pagament dels impostos a les persones decents, a no ser quela Generalitatcol·labori i permeti, en aplicació del principi de coordinació de l’article 103 dela Constitucióespanyola, l’ingrés dels tributs estatals a la buida Tresoreria dela Generalitat.Aleshores, seriala Generalitati no pas l’Andreu i la Mariaqui hauria de defensar la dignitat de Catalunya davant l’Estat. Finalment dependrà de la valentia del nostre govern que aquests joves emprenedors esdevinguin herois o martirs.

 

Anuncis

Autor: xaviermartinez

Economista i Doctor en Dret Tributari. Sociologia per accident, Belles Arts per vocació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s