Consulta popular sobre Eurovegas

Imagen   La futura ubicació d’Eurovegas està aixecant molta polseguera. Tothom ens dediquem a opinar, a dir la nostra. Al final, tant se val el que puguem dir i opinar perquè la decisió la prendrà el tal Adelson amb el vist-i-plau del nostre Govern.

 

A mi em sembla que la solució a aquesta polèmica és ben senzilla: una consulta popular. Aprofitem que tenim una llei de consultes aprovada pel nostre Parlament i donem la veu al poble. Es tractaria de convocar a una consulta a tots els ciutadans de les localitats afectades. Es podria convocar a les urnes a tot el Baix Llobregat i el Barcelonès.

 

El tema no és intranscendent, al contrari. Una decisió com aquesta revolucionarà tota l’àrea: afectarà no únicament tot l’espai verd de forma irreversible, sinó que també afectarà les comunicacions, la seguretat, la prestació de serveis públics com ara hospitals, centres d’atenció primària, bombers, així com el desenvolupament urbà dels municipis del voltantm, inclosa la ciutat de Barcelona.

 

Quan es parla dels costos, es plantegen qüestions com el model turístic i econòmic, la imatge de les marques Catalunya i Barcelona, etc, però ningú no sembla tenir present l’increment de costos per al sector públic que comportarà un recinte com aquest. Si el Mr Adelson demana canviar la legislació laboral i la d’immigració, no és pas que pensi en afavorir els ciutadans de Catalunya, sinó que està pensant en portar gent de fora. Aquesta gent vindrà, en principi, amb la promesa d’una feina assegurada i, probablement, vingui acompanyades de les seves famílies. Totes aquestes persones nou-vingudes necessitaran un lloc per viure, però també places a les escoles dels seus fills i a les llars d’infants, serveis sanitaris, prestacions socials, seguretat ciutadana, etc.

 

No veig tant clar el benefici final de tota l’operació per a la societat i més tenint en compte que una de les demandes de Mr Adelson és la rebaixa d’impostos. Així que, per donar la possibilitat de que em convencin de les bondats del projecte crec que el més democràtic és convocar-nos a tots els ciutadans a les urnes i així tant partidaris com detractors, tindran l’oportunitat d’expressar la seva postura. Al final la decisió ha de ser de la gent: nosaltres decidim. Estic convençut que Mr Adelson, tan amant del joc que és, estarà encantat de jugar a la ruleta de la democràcia.

Anuncis

Autor: xaviermartinez

Economista i Doctor en Dret Tributari. Sociologia per accident, Belles Arts per vocació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s