Ciutadà Martinez

He vist el curt (mai millor dit) del PP en què representa que un pressumpte ciutadà Joan Garcia es vol inscriure al Registre Civil l’endemà de la independència. Al dir-se Garcia de cognom, la pressumpte funcionària li diu que no és possible inscriure’l i que l’hauran de canviar per un cognom més “català”, com ara Garriga. A mi m’agradaria saber quina mena de personatge és el que ha perpetrat aquesta porqueria. Estic segur que deu ser algú amb fortes mancances intel•lectuals i morals. Però el més preocupant, és que un partit com el PP s’hagi prestat a mostrar un missatge així quan, fa quatre dies van “espanyolitzar” (com tant els agrada dir) el nom de Maó per Mahón.

Trobo insultant que ens vinguin ara els del PP amb aquesta milonga als catalans quan, justament, a molts de nosaltres els nostres pares no van tenir l’oportunitat d’inscriure els nostres noms de pila en català perquè només es podien inscriure noms en castellà al Registre Civil. Algú podria pensar que, en realitat, el PP troba a faltar aquelles èpoques predemocràtiques on només es podien inscriure les persones en l’única llengua oficial de l’estat espanyol. Si els deixessim deshinibits, potser no només traduirien el nom de Maó sinó el de tots els pobles de Catalunya i, després, els nostres.

Però més enllà d’aquest fet (que ja de per si és execrable) pretendre catalogar els cognoms entre catalans i no catalans crec que ratlla la xenofòbia o alguna perversió semblant que segur que té un nom que jo desconec. A veure, jo mateix em dic Martinez. Vaig nèixer a Barcelona, a l’igual que el meu pare que també va nèixer a Barcelona. El pare del meu pare, és a dir, el meu avi, també va nèixer a Barcelona just l’any 1900. El pare i l’avi del meu avi (és a dir, els meus besavi i revesavi) van nèixer a València al segle XIX. Sento no poder-me remuntar més enllà de l’abre genealògic per no disposar de més dades, ja que el Registre Civil va començar a funcionar l’any 1870. Per tant, agrairia que els senyors (i senyores) del PP m’indiquessin amablement quantes generacions hem de passar (les meves filles també van nèixer a Barcelona) per a què considerin el cognom Martinez de la meva família com a català.

M’imagino que, com jo, molts Garcia, López, Gutiérrez, González, etc, están en una situació semblant. Per la mateixa absurda regla de tres, deuen considerar que el Bernabéu és català. Que s’ho facin mirar per la Junta Electoral Central, com a mínim. Gràcies.

Anuncis

Autor: xaviermartinez

Economista i Doctor en Dret Tributari. Sociologia per accident, Belles Arts per vocació.

One thought on “Ciutadà Martinez”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s