Sobren empresaris

Jo ja sé que les meves declaracions no gaudiran del tracte mediàtic de les del sr. Rosell i que no seran portada de les notícies. Estic fart de sentir declaracions demagògiques i inconscients de persones com el president de la patronal Foment del Treball, demanant l’acomiadament de 150.000 treballadors del sector públic (no és això el que jo entec per fomentar el treball) i la supressió de la meitat dels Ajuntaments per, segons ell, afrontar la crisi financera de l’Estat. Però el que més m’indigna no són les seves declaracions (ja em conec a aquest personatge) sinó els que li fan la claca i li riuen la gràcia al temps que li fan de megàfon.

Com es pot tenir la barra de dir a aquestes alçades que tractem l’Administració Pública com una empresa privada? És que l’empresa privada ha estat un model exemplar de gestió responsable? És que els treballadors públics s’han estat jubilant als 50 anys amb el 100% del sou com els de moltes de les empreses privades? És que els treballadors públics han reduït la seva jornada laboral amb la retallada del seu sou, al igual que passa en les empreses privades que fan un ERO? És que els treballadors públics han tingut pujades salarials molt per sobre de l’IPC durant tots aquests anys de creixement econòmic? El sr. Rosell no demanava aleshores tractar als funcionaris com els treballadors d’una empresa privada quan se’ls va congelar el sou. Si tant privilegiats considera els treballadors públics convido al sr. Rosell a formar-se, preparar unes oposicions, que ens demostri objectivament que és millor que els altres conciutandans que també s’hi presentin, i les aprovi. Tot i que sospito que ell preferiria ocupar un alt càrrec molt més ben retribuït i per al que no cal estudiar res.

Entre tant, el que caldria és que el sr. Rosell ens exliqués quin volum de subvencions públiques reb la institució que presideix, especialment del Fons Social Europeu. Si tan bona és la gestió privada i el funcionament del mercat, per què para la mà per cobrar dels pressupostos públics?

Estic fart de sentir aquest empresaris renegar del Sector Públic al mateix temps que pidolen a la vaca pública el que no són capaços de guanyar en el lliure mercat. Estic fart de que haguem de pagar amb impostos de tots a empreses que no funcionen, com les automobilístiques o les entitats financeres. Estic fart de pagar a empreses que funcionen massa bé, com les concessionàries d’autopistes o els quasi-monopolis de subministraments. El que veritablement sobra, sr. Rosell, són empresaris que, per irresponsabilitat i per excés de cobdícia, fan tancar empreses, deixant milers de treballadors al carrer, augmentant l’atur que després ha de pagar aquests sector públic que tant denigra. Sobren empresaris que viuen de la subvenció pública. Sobren empresaris que no paguen els impostos. Sobren empresaris que viuen dels contractes amb l’Administració Pública. Sobren empresaris que financien partits polítics a canvi de prebendes futures. Soren, en definitiva, empresaris corruptes i sense escrúpols.

Si eliminéssim tots aquests empresaris, sr. Rosell, estic segur que no tindríem la crisi financera que tenim i aleshores no hauríem de patir pel dèficit públic que empresaris com aquests han provocat.

Autor: xaviermartinez

Economista i Doctor en Dret Tributari. Sociologia per accident, Belles Arts per vocació.

One thought on “Sobren empresaris”

  1. Cada vegada que entro al teu blog me n’adono que hi ha vida més enllà dels tòpics, la demagògia i la covardia, i a més és vida INTEL·LIGENT.
    Gràcies!

Deixa un comentari